Weetjes

Leuke en boeiende weetjes omtrent de penis

Men zal nooit uitgepraat raken over het mannelijke geslachtsdeel, de penis. Geslachtsdelen in het algemeen blijven een interessant gespreksonderwerp voor zowel de vrouwen als de mannen. Dit is ook vrij logisch wanneer er wordt gekeken naar de gemiddelde menselijke behoefte aan seks of seksuele handelingen. Gelukkig valt er genoeg te vertellen over de penis. Elke penis heeft namelijk zijn eigen kenmerken, geen enkele penis is hetzelfde. Daarnaast zijn er genoeg leuke en informatieve feitjes over de penis die niet iedereen zal weten. Zo wordt er veelal gesproken over de grootte van een penis. Toch is het vaak onbekend wat voor effect de maat en vorm van het mannelijke geslachtsdeel heeft op het genot van de seks. In dit artikel zal er antwoord gegeven worden op deze vraag, maar ook wordt er inzicht gegeven op andere vraagstukken en weetjes omtrent de penis.

Hoe belangrijk is de grootte van een penis?

Zoals eerder is gezegd kent de penis verschillende vormen en maten en dit is maar goed ook. Hoe belangrijk grootte van de penis is verschild. De reden hiervoor is dat vagina’s ook zeer verschillend zijn. Zo zullen sommige vrouwen de voorkeur geven aan grotere penissen om vaginale orgasmes te krijgen. Al is het niet per definitie zo dat grotere penissen voor vrouwelijke orgasmes zorgt, de vorm en dikte spelen ook een rol. Al is het belangrijker hoe mannen hun gereedschap gebruiken tijdens de seks wanneer zij een vrouw willen bevredigen. Nu is het wel zo dat het moeilijker is om seks te hebben met een zogenoemde micropenis (een extreem kleine penis). De penetratie van een vagina is in dit geval namelijk vrij moeilijk. Toch moet dit niet de pret bederven, er zijn namelijk genoeg alternatieve om vrouwen te bevredigen. Al komt een micropenis niet vaak voor. De gemiddelde lengte van de Nederlandse penis is 15,87cm en in vergelijking met andere landen hebben de Nederlanders niks te klagen. De grootste penissen zijn te vinden in Congo, hier is de gemiddelde lengte 17,93cm. Al zijn er penissen gemeten van boven de 40cm lang, is deze lengte zeker niet optimaal voor seks. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een bloedpenis en een vleespenis. De vleespenis is al relatief groot van zichzelf maar zal niet veel groeien tijdens een erectie, bij een bloedpenis is dit precies andersom.

Slikken van sperma is gezond!

Er zijn meerdere onderzoeken gedaan naar sperma. Zo stellen de onderzoekers dat het slikken van sperma gezond blijkt te zijn. Sperma blijkt namelijk Vitamine C, citroenzuur, aminozuren en enzymen te bevatten. Een theelepeltje sperma bevat ongeveer 30 calorieën. Dit is dan ook het perfecte argument om een sekspartner te overtuigen van de meerwaarde in het slikken van sperma tijdens orale bevrediging. De erectie van een penis is daarnaast ook het hardst wanneer een man gepijpt wordt. Dit komt doordat de eikel perfect gestimuleerd kan worden in een mond, de tong is zeer belangrijk in deze stimulatie.

De gevoeligste plek van een penis, de eikel

In het vorige kopje werd aangegeven dat de erectie van een penis het hardst is wanneer een man gepijpt wordt. De oorzaak van deze harde erectie is de stimulatie van de eikel, het gevoeligste plekje van een penis. Zo kan de eikel vergeleken worden met de clitoris van een vrouw. Dit zijn perfecte plekjes om te stimuleren maar wees wel voorzichtig dat dit niet te hard gedaan wordt. Bij te harde stimulatie kan dit resulteren in pijntjes wat voor een slechte sekservaring kan zorgen. Al geven zowel mannen als vrouwen duidelijke seintjes wanneer iets lekker is of niet.

Leuke benamingen voor het mannelijke geslachtsdeel

Door de jaren heen heeft de penis veel verschillende bijnamen gehad. Vaak worden deze naampjes gebruikt om een gesprek over de penis minder serieus te maken. Ook worden er verschillende termen gebruikt voor penissen die afkomstig zijn van ‘straattaal’. Het blijft echter wel leuk om te zien welke benamingen voor de penissen worden gebruikt in het dagelijkse leven. Hieronder worden voorbeelden gegeven van de bijnamen, er zijn er echter nog veel meer: – Jongeheer – Fluit – Fallus – Paal – Genotstaaf – Snikkel – Plasser – Pik – Sannie – Tampeloeres – Zwengel – Lul – Loebas

Stress is funest voor een penis

Het hebben van stress kan nadelig zijn voor de penis, met name de prestaties tijdens seks verslechteren hierdoor. Zo kunnen mannen met veel stress last krijgen van erectiestoornissen wat natuurlijk heel vervelend is. Daarnaast zijn veel mannen ook onzeker over hun penis en kunnen daardoor veel stress ervaren bij seks of een stadium voor ervoor. Vaak gaat deze onzekerheid vanzelf over wanneer mannen regelmatig seks hebben. Wanneer dit het geval is maakt het namelijk allemaal niet uit hoe groot de penis is, blijkbaar genieten de bed partners namelijk van de seks. Het is belangrijk om hoe dan ook trots te zijn op een penis, het is per slot van rekening deel van het lichaam en mannen krijgen er maar 1. Al zijn er echter wel gevallen waar mannen geboren worden met 2 penissen, dit komt alleen heel zelden voor. Concluderend is dat mannen stress zoveel mogelijk dienen te vermijden, beperken of verhelpen om erectieproblemen te voorkomen. Ook maken veel mannen die deze problemen ervaren gebruik van erectie hulpmiddelen. Dit hulpmiddel zorgt ervoor dat mannen langdurige erecties kunnen krijgen voor ultieme sekservaringen.